Czy zdajemy sobie sprawę z tego, jak olbrzymie ilości żywności codziennie marnujemy? Czy wiemy, że wyrzucając żywność, marnujemy wodę, energię, pracę ludzi, które potrzebne były do jej wyprodukowania? Liczby, obrazujące tę sytuację, a podane uczennicom i uczniom uczestniczącym w zajęciach pt. “NIEzmarnowane warsztaty” w Centrum Informacji i Edukacji Ekologicznej, wykraczały poza ich wyobraźnię! Na szczęście można temu zjawisku zapobiegać lub chociaż je ograniczać. Jak? Na przykład robiąc zakupy w bardziej przemyślany sposób. To niezwykle ważne, gdy będziemy przygotowywać się do świąt.
Uczennice i uczniowie klas: 2A. 2B i 2C już to wiedzą!
Wychowawczynie klas:
Natalia Czerwińska, Joanna Szymaniak,
Andżelika Rożnowska, Lidia Woźniak, Małgorzata Biernat